Nutrition Edit

Γιατί είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το δέρμα σας για το καλοκαίρι;

Όταν ακούμε ‘Summer skin’ συχνά έρχεται στο μυαλό μας μια λαμπερή επιδερμίδα. Στην πραγματικότητα όμως οι θερμοί μήνες μπορούν να βλάψουν πολύ το δέρμα προκαλώντας αφυδάτωση και ερυθρότητα. Επίσης, η αυξημένη έκθεση στο μπλε φως, την ακτινοβολία UV και η φωτορύπανση μπορούν να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα σημαντικές βλάβες στο δέρμα. Οπότε, πώς μπορεί κανείς να ενισχύσει την προστασία του δέρματός του το καλοκαίρι; Διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές των ερευνητών μας για να θωρακίσετε το δέρμα σας με τα επιστημονικά μελετημένα συστατικών που χαρίζουν λαμπερή εμφάνιση.

Γιατί το δέρμα χρειάζεται περισσότερη προστασία το καλοκαίρι;

Παρότι η προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες UV είναι μη διαπραγματεύσιμη ανεξαρτήτως εποχής, είναι ακόμα πιο σημαντική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες επειδή η έκθεση είναι μεγαλύτερη και τα αντηλιακά δεν προσφέρουν τέλεια προστασία.

Η προστασία από τις ακτίνες UVA/UVB με ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος και αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητη. Αυτό θα συμβάλλει στην πρόληψη της φωτογήρανσης και της πρόωρης γήρανσης. Επίσης, καθώς είναι γνωστό ότι ο ήλιος αφυδατώνει το δέρμα, ένα καλό αντηλιακό θα συμβάλλει στη διατήρηση της ενυδάτωσης και της λάμψης του δέρματος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ωστόσο, μην υποτιμάτε τις επιβλαβείς δράσεις του μπλε φωτός και μη παραμελείτε την προστασία σας από αυτό. Το ορατό φως αποτελεί περίπου το 30% της ακτινοβολίας του ήλιου, ενώ οι ακτίνες UV μόλις το 5%. Οι έρευνες έδειξαν ότι το μπλε φως του ήλιου ασκεί αρνητική επίδραση στο δέρμα.  Οι ακτίνες του μπλε φωτός διεισδύουν στο δέρμα βαθύτερα από τις ακτίνες UVA και UVB, επηρεάζοντας τα κύτταρα του χορίου και της επιδερμίδας και δημιουργώντας μακροπρόθεσμα βλάβες όπως ρυτίδες, δυσχρωμίες, χαλάρωση και ελάστωση.  Για να θωρακίσετε το δέρμα σας από τις αρνητικές επιδράσεις του μπλε φωτός, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα συμπλήρωμα διατροφής για το μπλε φως.

Τι συμβαίνει στο δέρμα το καλοκαίρι;

Η υπέρμετρη έκθεση στον ήλιο επηρεάζει αρνητικά το δέρμα σε ολόκληρο το σώμα. Το δέρμα αφυδατώνεται, αποκτά τάση για ερυθρότητα και χάνει σημαντικό μέρος από το κολλαγόνο του. Μακροπρόθεσμα, οι ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσουν σε σχηματισμό δυσχρωμιών.

Λύσεις

Η λύση είναι διττή: προστασία και βαθιά ενυδάτωση.

Προστασία

Αντιοξειδωτικά

  • Τα αντιοξειδωτικά* συμβάλλουν στην προστασία του δέρματος από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις όπως είναι η ρύπανση, το μπλε φως και η ακτινοβολία UV. Θα βρείτε ένα συνδυασμό σπουδαίων αντιοξειδωτικών στο συμπλήρωμα διατροφής Skin Blue Filter.

Βιταμίνες A, C και E

  • Η Βιταμίνη Α βοηθάει την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και τη βελτίωση της συνολικής υγείας του*
  • Η Βιταμίνη C υποστηρίζει τη σύνθεση κολλαγόνου** και τη λαμπερή όψη του δέρματος.
  • Η Βιταμίνη E είναι σημαντικό αντιοξειδωτικό*** που αποθηκεύεται στην επιφάνεια του δέρματος και αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας.
  • Το συνένζυμο Q10 επίσης παίζει σημαντικό  ρόλο στην προστασία από τις ελεύθερες ρίζες.

Ενυδάτωση

Ωμέγα 3 και 6

Τα Ωμέγα 3 και 6 είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία του δέρματος και είναι γνωστό πως προωθούν την ενυδάτωση στα κύτταρα του δέρματος. Τα Ωμέγα 3 επίσης βοηθούν στη ρύθμιση της λιπαρότητας του δέρματος και ανακουφίζουν από την ερυθρότητα.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικά υδρόφιλο. Μπορεί να συγκρατήσει 1,000 φορές το βάρος του σε νερό και χαρίζει δέρμα με γεμάτη, ενυδατωμένη όψη.

Κηραμήδια

Τα κηραμήδια είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του φραγμού του δέρματος, την ενυδάτωση και τη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα.

Προστατέψτε και ενυδατώστε σωστά το δέρμα σας το καλοκαίρι και θα σας ανταμείψει με λαμπερή και νεανική όψη. Μην αμελείτε την τακτική ανανέωση του αντηλιακού σας και την προστασία από το μπλε φως.  Τώρα γνωρίζετε πώς μπορείτε να χαρείτε το ελληνικό καλοκαίρι και ταυτόχρονα να διαφυλάξτε την ομορφιά σας!

  1. Oxidative stress: Your FAQ’s answered. Healthline. January 2022.
  2. Sun-damaged skin. Cleveland clinic. October 2022

*Η Βιταμίνη Α συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος 

**Η βιταμίνη C συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του κολλαγόνου και προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό stress 

***Η Βιταμίνη E συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό stress 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *